Συμβουλή: προσέξτε τη σειρά των αρχείων

Το 7-zip δεν ελέγχει τον τρόπο με τον οποίο παραγγέλνονται τα αρχεία σε μια αρχειοθήκη. Ομοίως, δεν λαμβάνει υπόψη τη σειρά ανά όνομα αρχείου στη γραμμή εντολών.

Επομένως, αν απολύτως πρέπει να κρατήσετε μια ακριβή σειρά των αρχείων σας σε ένα αρχείο, το 7zip δεν θα κάνει το τέχνασμα. Για παράδειγμα, η μορφή αρχείου EPUB (η οποία βασίζεται σε μορφές Zip και HTML) απαιτεί κάποια διαλογή των αρχείων της σε ένα αρχείο: ένα αρχείο με όνομα “mimetype” πρέπει να είναι ό, τι συμβαίνει το πρώτο αρχείο σε αρχείο ZIP .

7zip και ασφάλεια

Τα αρχεία αυτόματης εξαγωγής (που περιλαμβάνουν το εκτελέσιμο αρχείο 7zip (“install”)) είναι ευάλωτα στην εκτέλεση αυθαίρετου κώδικα μέσω της πειρατείας των DLL: αυτό αποτελείται από τη φόρτωση ενός DLL που ονομάζεται UXTheme .dll όταν υπάρχει στον ίδιο φάκελο με το εκτελέσιμο αρχείο 7zip για να προσθέσετε κακόβουλο κώδικα.

Μάλλον έξυπνος εκ μέρους των χάκερ, αυτό το τρωτό σημείο είναι πλέον γεμάτο χάρη σε μια προστασία από την προ-φόρτωση του DLL για το εκτελέσιμο 7zip, αλλά και για τις μονάδες SFX.

Το 7zip στην έκδοση 18.05 περιελάμβανε μια αυθαίρετη ευπάθεια εκτέλεσης κώδικα στην ενότητα ανάκτησης αρχείων RAR, μια ευπάθεια που καθορίστηκε στις 30 Απριλίου 2018, απόδειξη της εξαιρετικής ενημερωμένης έκδοσης ασφαλείας του 7zip.

ασφάλεια 7zip

Μερικά βραβεία και κριτικές του 7zip

Το 2012, η Snapfiles απονέμεται 4,5 από τα 5 αστέρια σε 7zip προσθέτοντας “τη διεπαφή και τα χαρακτηριστικά της είναι αρκετά βασικά, όμως ο λόγος συμπίεσης είναι εκπληκτικός. ”

Το 2009, ο Justin James της TechRepublic (περιοδικό για επαγγελματίες πληροφορικής) σημείωσε ότι το 7zip είχε μια “ωραία” ενσωμάτωση συστήματος αρχείων Windows και περιέγραψε την απόδοση συμπίεσης/αποσυμπίεσης του 7zip ως “τακτοποιημένο”.

Παρά το γεγονός ότι μπορεί να υπάρχουν ρυθμίσεις που μπορούν να “μπερδέψουν μερικούς χρήστες”, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το 7zip βρίσκεται σε τέλεια θέση ανάμεσα σε ένα εργαλείο που μοιάζει με προηγμένες λειτουργίες των Windows και χαρακτηριστικά που βρίσκονται σε Πληρωμένο λογισμικό, 7zip είναι επίσης σε θέση να υποστηρίξει μια πολύ μεγάλη ποικιλία μορφών αρχείων. ”

7zip έλαβε βραβεία εκτός από πολλά εγκωμιαστικά επαγγελματικά άρθρα. Το 2007, το SourceForge.net απέσπασε την κοινότητα με τα βραβεία “Καλύτερο Τεχνικό Σχέδιο” και “Καλύτερο Έργο”. Το 2013, το 7zip έλαβε το βραβείο “Tom’s Hardware Elite” για τον ασύγκριτο λόγο ταχύτητας και συμπίεσης.

7ZIP ⠇ Windows 32/64 Bits